Değerli Ziyaretçimiz ! Tüm Derslerle İlgili Konu Anlatımlarını, Ders Notlarını, Yazılıları, Testleri, Slaytları, Sunumları, Videoları ve Her Türdeki Dökümanı Sizlere Ücretsiz Olarak Sunmaktayız.Bu Kaynaklardan Sorunsuzca,Özgürce Yararlanabilmek İçin {BURAYA TIKLAYARAK ÜYE} Olmanız Gerekmektedir! Üye Olmadan da Bize Kolayca Ulaşıp Mesaj Yollayabilirsiniz {TIKLAYINIZ}    
DersKaynak.Com / Tüm Derslerde Tam Destek !  

Anasayfa Kimler Online Yeni Mesajlar Konularım Bugünkü Mesajlar Site Map
Geri git   DersKaynak.Com / Tüm Derslerde Tam Destek ! > Ortaokul > Ortaokul Sosyal Bilgiler
Facebook Facebook

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 15.02.12, 22:20 #1 (Konu Linki)
Yönetici

rüveydaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: rüveydaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik: 15.11.11
Yaş: 15
Nerden: osmaniye
Okulu: O.Atatürk Lisesi
Sınıf: (.)
Meslek: Öğrenci..
Konular: 619
Mesajlar: 559
Takımı: ♥..BeŞiKtAş...♥
Teşekkür Etmiş: 570
Teşekkür Almış: 690
Hobim: müzik dinlemek,gitar çalmak...
Iccon20(10) 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları

8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları 1-I.Dünya savaşı nedenlerinden sayılan sanayi inkılabı ilk kez hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

A)Almanya
B)Fransa
C)İngiltere
D)İtalya


2-Yunanlıların İzmir’i işgal etmeleri aşağıdaki olayların hangisinde kararlaştırılmıştır?

A)Mondros ateşkes antlaşmasında
B)I.Dünya savaşında
C)Paris Barış Konferansı’nda
D)Amasya Genelgesi

3-aşağıdakilerden hangisi milli varlığa düşman cemiyetlerin amaçlarından biri değildir?

A)Ayrı devlet kurmak
B)Padişah ve halifeye bağlılık göstermek
C)Amerikan mandasını istemek
D)İngiliz mandası istemek


4-M. Kemal’in İstanbul’dan ayrılarak Anadolu’ya geçmek istemesinin temel amacı nedir?

A)Müdafaa-i hukuk cemiyetini birleştirmek
C)Kurtuluş savaşını başlatmak
B)Askeri birliklerin dağılmasını sağlamak
D)Kuvayi milliyeyi oluşturmak


5-Amacı ve toplanış şekli bakımından bölgesel ancak aldığı kararlar bakımından milli özellik taşıyan kongre aşağıdakilerden hangisidir?

A)Sivas kongresi
B)Havza kongresi
C)Amasya genelgesi
D)Erzurum kongresi


6-Kurtuluş savaşının amacı gerekçesi ve yöntemi nerede belirlenmiştir?

A)Erzurum kongresinde
B)Amasya genelgesinde
C)Sivas kongresinde
D)Amasya görüşmesi


7-Türk medeni kanunu hangi devletin kanunu örnek alınarak hazırlanmıştır?

A)İsviçre
B)İsveç
C)Almanya
D)Fransa


8- Türk Tarihi ve Türk Dil kurumlarının kurulması hangi Atatürk ilkesinin zorunlu bir sonucu dur?

A)Laiklik
B)Halkçılık
C) Milliyetçilik
D)İnkılapçılık


9-Mondros Ateşkes A nlaşmasından sonra işgal edilen ilk Türk toprağı hangisidir?

A)Adana
B) Musul
C)Gaziantep
D)İstanbul


10-Ermeni sorununu sona erdiren anlaşma hangisidir?

A)Mudanya
B)Gümrü
C)Paris
D)Ankara ant.





CEVAP ANAHTARI:

1)C 2)C 3)B 4)C 5)D 6)B 7)A 8)C 9B 10)B

__________________



Yasin Burak ~

Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 15.02.12, 22:20 #2 (Konu Linki)
Yönetici

rüveydaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: rüveydaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik: 15.11.11
Yaş: 15
Nerden: osmaniye
Okulu: O.Atatürk Lisesi
Sınıf: (.)
Meslek: Öğrenci..
Konular: 619
Mesajlar: 559
Takımı: ♥..BeŞiKtAş...♥
Teşekkür Etmiş: 570
Teşekkür Almış: 690
Hobim: müzik dinlemek,gitar çalmak...
Iccon20(10) Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları

1- Doğu Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren zararlı cemiyet aşağıdakilerden hangisidir?

a) Trabzon Müdafa-i Hukuk Cemiyeti
b) Mavri Mira
c)Kilikyalılar Cemiyeti
d)Pontus Rum Cemiyeti


2- “Mustafa Kemal’in kendinden sonra ........................ ve ........................ isimlerinde iki kardeşi daha doğdu.”

Aşağıdakilerden seçeneklerden hangisinde M. Kemal’in kız kardeşlerinin isimleri doğru olarak verilmiştir?

a) Makbule – Necmiye
b) Necmiye – Naciye
c) Makbule – Naciye
d) Makbule – Zübeyde

3- Çanakkale Savaşları’nda M. Kemal, 19. tümen komutanlığı, Arıburnu kuvvetleri komutanlığı ve Anafartalar grup komutanlığında görev alarak büyük başarılar kazandı. Ummadıkları bir direnişle karşılaşan İtilaf Devletleri geri çekilmek zorunda kaldılar. Çanakkale Ruhu Millî Mücadele ruhunun da başlangıcı oldu.

Yukarıdaki bilgilere göre Çanakkale Savaşları’nın sonuçlarına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a) Emperyalist güçler ağır bir darbe almışlardır.

b) M. Kemal’in askerî dehasını bütün dünyaya göstermiştir.

c) Batılı devletlerin Osmanlı Devleti üzerindeki baskısı bir süreliğine de sona ermiştir.

d) Bağımsızlık mücadelesinin başlamasına etkili olmuştur.


4- Aşağıdaki hangi cephede Osmanlı Devleti müttefiklerine yardım için savaşmış olup, kendi sınırını korumak amacı taşımamıştır?

a) Kanal
b) Makedonya
c) Çanakkale
d) Kafkas


5- Fransız ihtilalinin getirmiş olduğu fikirlerden hangisi imparatorlukların yıkılmasına zemin hazırlamıştır.

a) Hürriyetçi
b) Milliyetçi
c) Eşitlik
d) Laiklik


6- TBMM’nin açılmasının, Türk tarihindeki önemi nedir?

a) TBMM’nin açılmasıyla devlet yönetiminde Türk milleti ilk defa söz sahibi oluyordu.

b) TBMM’nin açılmasıyla Türk milleti yeni bir bayrama sahip oluyordu.

c) TBMM’nin açılmasıyla Türk milleti bağımsızlığını ilan etmiş oluyordu.

d)Osmanlı Devleti’nin devamlılığı sağlanmış oluyordu .

7- Atatürk’ün bir çok alanda gerçekleştirdiği inkılaplar onun hangi özelliğini gösterir?

a)Eğitimciliğini
b)Çok Yönlülüğünü
c)Rehberliğini
d)İdareciliğini


8-Birinci Dünya Savaşının sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi sayılmaz?

a-Fransız-Alman düşmanlığı

b-Rusya’nın Balkanlar’da söz sahibi olmaya çalışması

c-Almanya ve İngiltere arsındaki ekonomik rekabet

d-İtalya’nın Trablusgarp’a saldırması


9- Aşağıdakilerden hangisi Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda imzalanan antlaşmalardan biridir?

a-Uşi
b-Berlin
c-Ayastefanos
d-Versay


10- Erzurum Kongresi esnasında 9. ordu müfettişliğinden alınmasına Mustafa Kemal’in tepkisi ne oldu

a) Bu göreve tekrar alınması için Padişaha istekte bulundu.

b)Türk milletinin azim ve cesaretine güvenerek askerlik görevinden tümüyle istifa etti.

c) Osmanlı Devleti’ne, aynı göreve devam etme azim ve kararlılığında olduğunu belirtti.

d) Bunun üzerine Türk milleti ona Gazilik ünvânı verdi.





Doğru cevaplar:

1-D, 2-C, 3-D, 4-B, 5-B, 6-A, 7-B, 8-D, 9-D, 10-B

__________________



Yasin Burak ~

Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 15.02.12, 22:21 #3 (Konu Linki)
Yönetici

rüveydaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: rüveydaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik: 15.11.11
Yaş: 15
Nerden: osmaniye
Okulu: O.Atatürk Lisesi
Sınıf: (.)
Meslek: Öğrenci..
Konular: 619
Mesajlar: 559
Takımı: ♥..BeŞiKtAş...♥
Teşekkür Etmiş: 570
Teşekkür Almış: 690
Hobim: müzik dinlemek,gitar çalmak...
Iccon20(10) Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları

1. Aşağıdaki sorunlardan hangisi Lozan Antlaşması ile çözümlenememiştir?

A) Türkiye – Irak sınırı
B) Yeni Tür Devletinin Bağımsızlığı
C) Osmanlı Borçları Sorunu
D) Kapitülasyanların Kaldırılması


2.Mudanya Ateşkes Antlaşması ile savaş yapılmaksızın sınırlarımıza katılan yer aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hatay
B) Onikiada
C) Doğu Trakya
D) Bursa


3. Ermenilerin Doğu Anadoluda’ki isteklerinden vazgeçmek zorunda kaldıkları antlaşma hangisidir?

A) Berlin
B) Gümrü
C) Moskova
D)Brest-Litovsk


4. Mustafa Kemal’in “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır.” Emrini verdiği savaş hangisidir?

A) Çanakkale
B) Baş Komutanlık
C) Sakarya
D) Trablugarp


5. Kurtuluş Savaşı döneminde en uzun süren muharebe hangisidir?

A) Sakarya
B) Büyük Taarruz
C) I. İnönü
D) II. İnönü


6. TBMM Hükümeti hangi savaş sonrasında İtilaf Devletlerince siyasi bir güç olarak tanınmıştır?

A) I. İnönü
B) II. İnönü
C) Sakarya
D) Büyük Taarruz


7. Milli Mücadele döneminde Fransa ile yapılan ve Hatay dışında bugünkü Suriye sınırını çizen antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ankara
B) Gümrü
C) Kars
D) Moskova


8. Osmanlı Devleti aşağıdaki cephelerin hangisinde yaptığı savaşlarla İtilaf Devletlerinin Rusya’ya yardım etmesini engellemiştir?

A) Goliçya
B) Çanakkale
C) Kafkasya
D) Filistin


9. Aşağıdaki Antlaşmalardan hangisi imzalandığı halde uygulamaya konulmamıştır?

A) Mudanya
B) Sevr
C) Gümrü
D) Montrö


10. Misakkı-ı Milli kararları aşağıdakilerden hangisinde alınmıştır?

A) Son Osmanlı Mebusan Meclisi
B) Erzurum Kongresi
C) Sivas Kongresi
D) Türkiye Büyük Millet Meclisi





Cevap Anahtarı:

1.A 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.A 8.B 9.B 10.A

__________________



Yasin Burak ~

Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 15.02.12, 22:23 #4 (Konu Linki)
Yönetici

rüveydaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durumu: rüveydaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik: 15.11.11
Yaş: 15
Nerden: osmaniye
Okulu: O.Atatürk Lisesi
Sınıf: (.)
Meslek: Öğrenci..
Konular: 619
Mesajlar: 559
Takımı: ♥..BeŞiKtAş...♥
Teşekkür Etmiş: 570
Teşekkür Almış: 690
Hobim: müzik dinlemek,gitar çalmak...
Iccon20(10) Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Cevap: 8.Sınıf T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları

1. Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk Ordusunun ilk askeri başarısı aşağıdakilerden hangisine karşı gerçekleşmiştir?

A) İngilizler B) Ermeniler C) Rumlar D) Fransızlar



CEVAP:B



2. Türk halkı Urfa, Antep, Maraş’ta aşağıdaki devletlerden hangisine karşı mücadele etmiştir?

A) Fransa B) İngiltere C)Yunanistan D) İtalya



CEVAP:A


3. Ermeni saldırılarını önleyen Doğu Cephesi komutanı kimdir?

A) Fevzi Çakmak B) Rauf Orbay C) Kazım Karabekir D) Ali F.Cebesoy

CEVAP:C


4. Paris Barış Konferansında alınan kararlar doğrultusunda ilk işgal hareketleri hangi ülke tarafından başlatılmıştır?

A) İngiltere B) Fransa C) İtalya D)Yunanistan

CEVAP: D


5. Aşağıdakilerden hangisiyle yeni Türk Devletinin doğu sınırı kesinlik kazanmıştır?

A) Kars Antlaşması B) Moskova Antlaşması

C) Gümrü Antlaşması D) Brest Litowsk Antlaşması


CEVAP:B


6. Kars Antlaşması

Moskova Antlaşması

Ankara Antlaşması

Yukarıdaki antlaşmaların imzalanmasında TBMM’nin aşağıdaki devletlerden hangisine karşı kazandığı başarılar etkili olmuştur?

A) Fransa B) İngiltere C) Yunanistan D) İtalya


CEVAP:C



7. Kurtuluş Savaşımızın amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Cumhuriyeti ilan etmek B) Anadoluyu düşman işgalinden kurtarmak

C) Anadolu halkını örgütlemek D) Hilafet ve saltanatı kaldırmak


CEVAP:B



8. Musul Meselesi Türkiye ile aşağıdaki devletlerden hangisinin arasında problem olmuştur?

A) İngiltere B) Fransa C) İtalya D) Yunanistan


CEVAP:A



9. Aşağıdakilerden hangisi Balkan Antantına katılmamıştır?

A) Romanya B) Bulgaristan C) Yugoslavya D) Yunanistan


CEVAP:B



10. Bulunan yer altı kaynaklarını işlemek amacıyla Cumhuriyet Döneminde kurulan banka aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sümerbank B) İş Bankası C) Zıraat Bankası D) Etibank


CEVAP: D

__________________



Yasin Burak ~

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
8sinif, ataturkculuk, sorulari, tarihi, test, İnkilap

Seçenekler
Stil



Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu site en iyi 1024'e 768 ekran çözünürlüğünde izlenmektedir.Ekran Ayarlarınızı Düzenleyiniz.
İletişim Adresileri : Bize "derskaynak.com@gmail.com" a mail göndererek veya üye olup "Özel Mesaj" göndererek ya da üstteki "İletişim" bölümüne tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz.
YASAL UYARI : Sitemizdeki paylaşımların çoğu internet kaynaklarından derlenmiştir. Amacımız öğrencilere ve kaynak ihtiyacı olanlara yardımcı olmaktır. Ayrıca sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı da amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “Yer Sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre sitemizdeki üyeler yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri "derskaynak.com@gmail.com" isimli iletişim mail adresimize haber vermeleri durumunda "İhlal Olduğu" düşünülen içerikler, sitemizden hemen kaldırılacaktır. Anlayışınıza sığınır saygılar sunarız...
Twitter